Известни немски академици, актьори и автори публично зоват за прекратяване на „джендърското безумие“

Водещи немски академици, актьори и автори се противопоставят на ширещото се джендърство в Германия!

Международният празник на жената бе използван като повод за откриване на публичен дебат в Германия срещу ужасяващите културно-лингвистични конструкции, които съвременните немски либерални политици се опитват да насаждат в немското общество, за да превърнат германците в джендър-неутрална нация.

В отворено писмо към нацията, озаглавено „Край на половото недоразумение“ и публикувано от базираната в Дортмунд Германска езикова асоциация, можем да усетим съвсем явно откритото недоволство към тенденцията за търсене на нови джендър-неутрални съществителни в немския език.

Против „джендър безумието“ се обявяват редица изтъкнати немски академици, артисти и автори, като: философът Рюдгер Сафрански, новелистът Петер Шнайдер, артистът Дитер Халерворден и бившият шев на вътрешното разузнаване на страната Ханс-Георг Маасен.

Всичко започва с феминистките!

Тенденцията за грубо посегателство над немския език започва с опитите на крайни немски феминистки и техни сдружения да превърнат немския език в полово детерминиран, като допълват или изкривяват немските съществителни по начин, по който вменяват полова идентичност.

Впоследствие тази вълна се поема от набиращите скорост ЛГБТ-движения в Германия, които също не желаят да стоят безучастни в джендърското покривяване на немския език.

В последните години в Германия натискът върху джендърското изменяне на немския език е изключително силен и под влиянието на тенденциите в САЩ и внедряването на концепцията за третия пол, която намира добър прием и в Германия.

Проблемът е, че джендър-осакатяването на немския език върви с пълна сила вече и на институционално ниво в Германия. Редица академични институции, публични и общински администрации отхвърлят традиционните форми на немските съществителни, за да въвеждат джендър-неутрални такива.

Протестиращите немски академици, актьори и автори са изключително притеснени от обстоятелството, че в полово толерантния немски език, в който съществуват от хиляди години дамски, мъжки и неутрален род, е необходимо подобно джендър-неутрално размазване на съществителните имена и то най-вече на тези от мъжки род.

Подписалите писмото оборват също и твърдението на немските феминисти, ЛГБТ и джендъри, че думите от мъжки род в немския език, особено тези, обозначаващи дадени професии, ги обезкуражават да заемат такива професионални позиции.

Те дават за пример Ангела Меркел. В немския език думата „канцлер“ е от мъжки род, но това никога не е пречело на г-жа Меркел да стане канцлер и да ръководи няколко мандата немската държава.

Освен това, според анти-джендър протестерите, е напълно безсмислено да се протестира срещу немски съществителни в мъжки род, предвид, че от историческа гледна точка родовото определение на немските думи се е развило абсолютно произволно.

Още повече, че в хилядолетната немска история никой и никога до момента не се е интересувал особено защо тази или онази немска дума е с конкретен род.

Просветна им на немците за джендърството, но дали не е малко късно!?

Позицията на анти-джендър протестерите от Германска езикова асоциация в Дортмунд е похвално, макар и закъсняло като реакция на твърдите действия на Френската езикова академия срещу джендър-неутралните форми във френския и опита за подмяна на професиите от мъжки род в неутрални или женски родове.

За съжаление Германия няма централна институция, която да се грижи за чистота на немския език, а съществуват множество асоциации, като тази в Дортмунд, които обаче не могат да обърнат съществено внимание на немската общественост за надвисналата джендърска заплаха върху изконния чист немски език.

Горното обстоятелство води не само до проблеми с изместване на традиционни немски думи от английски такива, но и определено заплашва да създаде и джендър-прецеденти със създаването на нови джендър-неутрални съществителни, което допълнително ще ликвидира немския език.

Засега е налице първа явна съпротива на просветени немски умове срещу ширещото се джендърство в немския език и живота на съвременните немци – дали обаче те могат да бъдат лампата на фара, който да освети борбата срещу джендър-идеологията, която бавно обхваща Стара Европа – това предстои тепърва да видим!