Ни напред, ни назад – агонията на правителството, което направи оранжево небето над България …

Протестите срещу ГЕРБ – един предизвестен и тъжен край за оранжевата партия.

Пореден мандат на правителство, съставено от ГЕРБ, върви бавно към своя край с „бурни овации“ от площади и пресечки на София. Отдавна не се е случвало такова стълпотворение на „отявлени фенове“ на политическия елит в България, но пък е пълномащабно и за първи път – силно провокативно и с откровена агресия, която е нещо сравнително ново за по-новата ни история!

Като оставим настрана хард-протестиращите срещу правителството, които няма защо да си правим илюзии, че са организирани и инструктирани, не може да не отбележим, че този път в протестите са и много млади хора.

Традиционните пенсионери от БСП вече ги няма – на тяхно място идват млади хора, които са все по-осъзнати за това, което става около тях, и които имат много по-нисък праг на търпение, на много от тях – вече особено не им пука, защото виждат, че няма на къде вече – днешните управляващи доведоха страната до такова положение, че дали си жив българин или умрял – няма особено значение!

Появата на младите хора по площади и пресечки със сигурност не се харесва на портокаловите управляващи и със сигурност особено ги дразни, защото това са бъдещи гласоподаватели – все по-трудно ще става за тях да управляват с ромски гласове!

От горното може да си извадите изводи и за самия начин на мислене на портокаловата върхушка, която управлява страната днес – тя е толкова далеч от презумпцията за виновност за настоящето положение на България, че просто не може да повярва още, че има хора в страната, които не са съгласни небето да бъде оранжево, и са толкова нагли и нахални, че да смеят и да упорстват за проямяна!

Прооранжевите политици и социолози, които буквално наводниха водещите медии в страната един през друг се надпреварват да омаскаряват бунтуващата се младеж – пияни били, дрогирани били, агресивни били, било им забавно, искали емоции – ма никой не се попита, че на първо място сигурно са недоволни!

Манталитетът на мислене и действие на ГЕРБ, ДПС и пишман националистическите партии на ВМРО и НФСБ е именно този, който предизвести тъжния край на поредното неудачно правителство на България в годините на прехода към модерна демокрация и пазарна икономика.

Много интересно е как нашата Родина е обречена да бъде управлявана от как се помни от правителства, които вечно не могат да постигнат своите цели – то не беше светъл комунизъм, то не беше свободна демокрация … На финала обаче е само една угнила краставица за народа

Колкото предизвестен, толкова и тъжен е поредният крах на българско правителство!

Тъжното е, че поредна шайка български политици пак не можа да се погрижи за държавата и народа!

Продажност, корупция, непотизъм и пълна анархия в държавното управление са само видните части на айсберга „Управление на ГЕРБ“, това, което се крие отдолу е просто плашещо и не е свързано с нормалната човешка логика и морал

Защо се стигна отново дотук, а именно доникъде в политическото управление на държавата?!

Със сигурност всеки българин има свой собствен отговор на горния въпрос?!

Няма обаче начин как да не отбележим, че нещата в България в последните 30 г. се случват някак си твърде подредено от гледна точка на влошаване на живота на хората в страната посредством пълен разпад на държавността, духовността и културата на българския народ!

Както и да погледнем нещата – развитието на едно общество, върху което не се наместват външни сили – следва да бъде винаги възходящо! Неговите членове ще се стремят да дават винаги най-доброто не само за себе си, но и за обществото като цяло!

Нищо такова не виждаме обаче в България!

Напротив, виждаме точно обратния сценарии – налице е една олигархична група от политически и икономически олигарси, която управлява страната с железен юмрук и въпреки на интересите на българския народ!

Ако Ви се струва, че живеете нормален и свободен живот в България – Вие дълбоко се заблуждавате – изпили сте „оранжевото хапче“ и сте избрали оранжевата Матрица на българската политическа реалност.

Но тази реалност е бавно действаща отрова, която постепенно Ви прави по-бедни, все по-недоволни от живота, който водите, все по-чувстващи несправедливостта на живота и се все по-отчаяни, че нещо може да се промени – с „оранжевото приспивателно“ обаче нищо няма да се промени!

Оранжевите идеологии и политика не са български продукт – време е да си го кажем направо – това е поредното българско правителство, което се управлява отвън!

Всеки път, когато стане напечено – оранжевият елит търчи към американското, немското, британското и френското посолство. При руснаците се ходи само в краен случай, но пък и те май-вече не долюбват много оранжевото

Как може да изградиш едно здраво политическо управление, когато постоянно сам се предлагаш на чуждестранните сили – ми те не ти мислят доброто, защото каквото и да си говорим – налице е вече глобална икономическа конкуренция, придружена и със силна надпревара между нациите.

Не помня един чужденец в съзнателния си живот, който да е направил нещо за тази държава или този народ, без да преследва користни цели!

Какво очакваме за обиграни в глобалната политика големи международни политически играчи!

Как действат тези играчи! Просто – търсят си подходящи хора – да нямат особено образование, да нямат особено чувство за национална принадлежност, да са задължително алчни, арогантни и безпардонни, да са готови на всичко и най-вече – да са достатъчно продажни и лесно контролируеми!

Потупват ги по-рамото, пълнят им джобовете, и ги учат да „правят политика“, да бъдат „успешни държавници“, вкарват ги в тайни общества, където ги наричат „братко“, учат ги да бъдат над нещата – те са избраните, останалите са овцете за пасене, а те – пастирите на обществото …

Когато овладееш политическия, икономическия и културен елит на една държава – нещата после стават лесно и от само себе си – оранжевите цветя започват сами да цъфтят и да извиват стебла към Оранжевото слънце …

Силата на глобалните политически играчи е толкова сериозна, че днес ние не може да обвиняваме прекалено ГЕРБ, ДПС или другите мимолетни партии в българското държавно управление, че се водят по чужди противодържавни акъли!

Те просто нямат избор, дори и министър-председателят е наясно, че никога и по никакъв начин не е могъл да бъде нещо по-различно от това, което е сега, колкото и да се напъва днес, че прави държавна политика и усвоява успешно европейски пари – на всички българи им е ясно, че и той, както и предходните правителства скачат по такта на чужда тояга!

Проблемът обаче е, че ако във външната си политика оранжевото управление не може да маневрира особено, предвид че сме силно зависими като малка държава от глобалните играчи на политическата сцена – поне във вътрешната политика ГЕРБ можеше да се стреми да бъде по-справедлива и независима от външно влияние политическа партия!

Ето затова днес има бунтове в държавата – ГЕРБ и ДПС не искат да разберат, че в крайна сметка обикновените хора в тази държава не ги вълнуват международните успехи и асфалта, а тяхната ежедневна борба за оцеляване в държава, в която всичко постепенно пооранжевява!

Какво може да обясни днес ръководството на ГЕРБ на протестиращите за обвиненията към политическото ръководство на тази държава?!

Нищо – виждам само едни притеснени политици, които никак не са очаквали да се срещнат очи в очи с гнева на мравките, които мачкат и съкращават като популация всеки божи ден!

Казват – „Постигнахме големи икономически успехи“! Къде са тези успехи обаче?

За последните 10 г. от оранжевото управление от страната са напуснали сигурно поне 1 млн. души.

Вие слушате през цялото време, че заетостта в България е рекордно ниска – ниска е обаче, защото всяка години хиляди българи напускат държавата!

Казват Ви – „БВП на страната расте с над 3%!“ – расте, но от какво – от 2 млрд. евро върнати от български емигранти в тази държава и още по 1.5 млрд. евро средства на Европейския съюз, инвестирани в българската икономика.

На практика развитието на икономиката на страната не е мръднало и на йота за последните 10 г.!

Цялата държава работи ангария на изнесени западни производства и в момента, в който европейската икономика се счупи, а тя вече върви натам – България отново ще затъне в Балканската локва с оранжево-кален цвят!

Казват Ви – „Правим пътища!“ – правим ги – по пет пъти ги правим!

„Ремонт на ремонта“ е български термин, който може да накара един немски или японски пътен инженер сам да си тегли ножа, но в България е традиция – ние сме богата държава – пътища бол и пари да ги правим – бол!

Казват Ви – „Ще оправим образованието!“ – а то всяка година пропада все повече и повече! Видите ли – в цялата държава не могат да се намерят родни специалисти да се справят с проблемите на образованието, та викаме чуждестранни експерти на разни международни организации – акъл да ни раздават как да си учим децата!

Акъл, акъл, но и по-малко модерен джендеризъм, че да не изоставаме от развитите държави!

Обърнаха училищата на търговски предприятия – трябва да се гони бройката, за да се издържа училището с делегиран бюджет!

Парите ходят по ученика, а той си прави каквото поиска, защото знае, че няма санкции за него, инак учителите остават без заплата!

С подобен манталитет учениците губят своята мярка, децата се превръщат в арогантни младежи, ученето се замества от улицата и образованието върви надолу!

Затриват се цели млади поколения – бъдещето на държавата!

Естествено малко е известно на редовия българин, че системата с делегиран бюджет не е българско изобретение – тя е „американски подарък“ още от зората на демокрацията и едно от условията за признание на българската държава за демократична пазарна икономика.

Казват Ви – „Ще оправим културата!“ – но каква култура за Бога!

От години вече не помня една наистина оригинална българска песен, постановка или интересна творческа изява.

С изключение на индивидуалните културни проблясъци на отделни култур-трегери в страната – оттам насетне културният упадък в страната е повече от виден.

И това е в страна, която е била в челната тройка на света по производство на игрални филми и телевизионни сериали!

И как да се развива културата, когато 3-4 мастити продуценти, няколко директори на театри, галерии и други културни институции колят и бесят на пазара на културни продукти!?

Няма да се получи – едни и същи муцуни писнаха на българите да втръсване по телевизии и продукции!

Но как да бъде различно, когато държавата е мащеха към културата и борбата за обществения комат сред културните дейци изтощава цялата им творческа енергия, вместо тя да се насочва към развитие на нормален културен живот.

Казват Ви – „Ще оправим социалното положение в страната!“ – България обаче става все по-бедна държава, а хората в нея – все по-трудно си покриват разходите!

Много от тях работят и пак са бедни по простата причина, че откакто оранжевото управление е на власт у нас командват монополи и олигополи, които контролират всичко – от цената на водата и петрола, до цената на плода и зеленчука!

Никой не мисли за народа, никой не желае да му даде глътка въздух!

Ето, давам Ви типичен пример с битовите сметки – ток, вода, парно – кое налага тази убийствена поредица от увеличение на цените им – в последните 10 г. няма година, в която тяхната цена да не е била коригирана и винаги само нагоре!

Чудите се защо не Ви стигат вече парите – не се чудете – монополи и олигополи Ви ги взимат! И то не толкова български, колкото чужди!

Тук въобще не говорим за други социални сфери, като здравеопазване, пенсионно осигуряване, социални грижи – самотният български пенсионер и да умре днес – няма кой да го погребе – Общината пари не дава!

В нашата държава дори не можете да умрете спокойно – дълго ще чакате ред в някои хладилник на градска морга, чудейки се дали другите живи пенсионери са дочакали най-сетне достойна пенсия за усилията, които са дали за тази държава!

Казват Ви – „Прокуратурата не признава политически цветове! „– Така е, признава само оранжевото! – Опитайте се да водите дело срещу политически активист на ГЕРБ и ДПС – работата Ви е спукана!

В същото време прокурори, следователи и данъчни разчистват бързо и угодно всяка конкуренция на оранжевата власт! Главният прокурор е оранжев фен или по-скоро фен на Оранжевото слънце!

Е как няма да се изнервят обикновените хора!

Те всеки ден виждат беззаконие, арогантност, плоски обяснения, измислени обещания, нахилени мутри от скъпарски лимузини, танцуващи по маси наркодилъри, хвърлящи пачки с пари в луксозни заведения и охранявани от безчет юнаци!

В същото време се прибират в къщи, виждат скъсаните обувки и дрехи на децата, стърчащите от пощата писма за сметки, празния хладилник и остарелите мебели у дома им! Какво трябва да си помислят!

„БЕЗПЛАТНО ВИ МРАЗИМ!“ – това е девизът на новите протести!

Това е и нещото, което именно днешните българи все по-често си мислят!

Ако доскоро хората чувстваха неприязън към политиците, то тя вече се изроди в БРУТАЛНА НАРОДНА ОМРАЗА и това е онова, което вече различава тези протести от всеки един преходен!

Ни напред, ни назад – ГЕРБ здраво я втаса …

Често се чудя трябва ли да съжалявам българските политици – те все по-често не ми изглеждат меко казано „трезви“!

Наистина нямам представа какво ли е да си на върха на държавата и доколко може един човек да се самозабрави и така да се отдели от човешката реалност, че да загуби и най-елементарни хуманни черти!

Това, което виждам в българските политици е не просто тотално раздалечаване от народа, но и загуба на трезва реалност!

Последните случай на разкрити престъпни действия на Висши полицай направо ме изумяват!

Шефът на Отдел „Наркотици“ в МВР подпомага наркокартели! Служители от 04-РПУ в София рекетират бизнесмени, министри продават водата на цял град на стоманени комбинати – в коя държава живя аз!

Лошото в случая е, че това е очевидно само върха на „Айсберга ГЕРБ“, както посочих и по-рано – нещата явно са доста по-зле!

Говорим за дълбока оранжева държава! За портокалови хора, които искат да направят и нашия живот оранжев, но от онова – бозавото оранжево, дете сериозно понамирисва …

Тези хора са вече толкова напред със своите планове за диктатура, защото съвсем очевидно именно това цели днешният оранжев елит!

Не президентът иска цялата власт – иска я оранжевата олигархия! Затова се преследва и затрива всичко, което може да бъде в полза на опозицията!

Те не могат вече да се върнат назад, защото трябва да бранят позиции и заграбено, трябва да изпълняват заповедите на своите западни босове!

Те обаче не могат и да продължат вече напред – и не защото българският народ въстана – както виждате оранжевите си имат и свои портокали в полицията, които бият – жестоко бият!

Някакви си протестиращи тях не могат да ги спрат – ще убиват, ако трябва!

Те не могат да продължат напред обаче заради Русия!

На братушките взе да им писва от Оранжевото слънце над България! Самите те се готвят за нова война и балканите им трябват със своето геостратегическо положение!

Ето защо портокаловите полицай днес ловко размахват палки срещу обикновените хора на площада, но се чудя как ще го правят срещу руските танкове, защото те ще бъдат скоро тук – какво ще правят тогава българските портокали!

Как ще си опазят заграбеното, как ще си опазят имотите, как ще си спасят постовете и ежедневните комати под масата?!

Няма да стане! Идва промяна, тя идва – ще мъчат, ще сучат, ще въртят, ще чукат по портите на чуждите посолства и ЕС, но западняците вече не могат да им помогнат – те си имат вече своите проблеми!

Нещо повече дори – те си имат желязна политика – стане ли неудобен човека – резни го и забрави!

Години наред Западът подкрепяше различни глобални лидери, много от тях станаха диктатори – в момента, в който станаха неудобни – всички бяха заклеймени, а на парите им в чужди банки и на имотите им в чужбина – наложени санкции!

Тъжен, тъжен край за поредното провалено българско правителство! Но така е, и винаги ще бъде така, когато се опитваш сам да правиш света в един цвят!

Докато не дойде най-после политик, който да мисли за дъгата – в България ще продължи да бъде оранжево небето и оранжев задушаващ дъх ще се разнася из цялата държава!

Да се надяваме вече, че „оранжевите хапчета“ са на привършване, защото инак реалността, която ни чака е жестока Матрица!