Оставка – вицепремиерът Валери Симеонов най-сетне напуска управлението на държавата!

„Голямата уста“ на българското правителство подаде оставка!

Уникалният е непотворим вицепремиер Валери Симеонов най-сетне подаде своята оставка под натиска на уличните протести!

Трябва да му отдадем заслуженото, че реши най-накрая да напусне държавното управление с коректни мотиви – да не застрашава стабилността на управляващата коалиция!

Не стана ясно, защо трябваше обаче да чака цял месец за тази работа – можеше и по-рано да освободи протестиращите българи от тегобата да го овикват в студеното време!

„Кресливите майки“ и „уж болните“ им деца „дръпнаха шалтера“ на вицето!

Има едно неписано правило за мъжете – никога да не нападат пред други жени с малки деца, още по-малко – жени с тежко болни синове и дъщери!

Нашият „ВИЦ“-ПРЕМИЕР обаче забрави, че е преди всичко мъж и човек, и сега плаща за своята „голяма уста“!

Именно липсата на човечност седи зад падането на Симеонов от власт.

Загубата на реалност и минимална емпатия към гражданите на този народ са обсебели сериозно целия политически елит у нас!

Защо да ги търпим такива?! Това са хора „аномалии“ във всяко едно човешко отношение! 

Протестиращите не желаят да спрат с протестите!

На хората сериозно им писна и то не толкова от настоящето управление, колкото от цялото статукво на политиката, оформило се в последните 20 години преход!

Държавата никога не е била толкова натикана в улица без изход!

Нищо не е наред в страната и това ще си проличи още през следващата 2019 г., когато започнат да привършват европейските пари. 

Налице са вече забавяне на ръста на българската икономика и на ключови отрасли в нея, като строителството и търговията с имоти. Няма и сериозни външни инвестиции в последните години!

В същото време галопиращата инфлация в цените само през тази година сигурно ще надхвърли 3.6% по предварителни прогнози!

Ръста в доходите на населението в последните години вече не може да компенсира поскъпването на всеки аспект от живота на домакинствата!

Цените на горивата са само „спусъкът“, който изстреля до нажежено „куршумът на народното недоволство“!

Този изстрел в мрака вече има своята първа жертва, но ще бъде ли тя само една?! Това предстои да видим тепърва?!

Протести, оставки, а сега накъде?!

Положението е сложно драги българи!

На практика в момента политическата обстановка в страната е такава, че няма партия или политическо движение, за което тези, които се усещат истински българи, да гласуват с желание!

По-тревожното обаче е, че няма и достойни и подготвени хора, които могат да променят нещо в политическия живот у нас!

Няма за кого да гласуваме – всички са „един дол дренки“!

Май за момента по-добре правителството да си седи! Прав е президентът Радев – в момент на подобна политическа криза е по-добре управляващите да си оправят бакиите!

То иначе какво става – подаваме оставка и пак няма виновни!

Едната оставка обаче не грее българския народ, нито извиненията!  Народът иска промени и ги иска сега – не от следващите управници!

Протестите трябва да сменят своята посока вече! Управляващите трябва да бъдат притискани не да си ходят, а да се заемат да оправят държавата!

Те трябва да бъдат сложени в ъгъла от гражданското общество и ясно да знаят за какво иде реч!

Никой пишман политик повече не трябва да злоупотребява с българския народ, щото на него не му остана вече нищо друго, освен революцията!