Природни средства и методи в подкрепа на лекуването на Коронавирус (COVID-19)!

Съществуват ли традиционни природни средства и методи за подкрепа на лекуването на Коронавирус (COVID-19)!?

Коронавирусът продължава своя траурен марш по света и не се отказва от своята глобална инвазия!

За съжаление модерната медицина очевидно все още не може да даде 100%-ов отговор на този опасен вирус и той продължава да взима своите жертви всекидневно!

Тъй като вируси, в т.ч. и коронавируси, са съществували през цялата човешка история – то логично е да си зададем въпроса дали не съществуват и традиционни средства и методи, които са ползвани от нашите предци за лечение дълго време, преди модерната медицина да измисли съвременните антивирусни лекарства и антибиотиците?!

Такива без съмнение знае всеки един от Вас – може би от своята баба и дядо, от своите родители, от близки приятели!

Едва ли много от хората, които прочетат тази статия, ще бъдат особено изненадани от нейното съдържание, но за мен това е опит да систематизирам това, което аз съм научил през годините и ползвам за лечение на вирусни простудявания, за да Ви предложна допълнителен шанс да се противопоставите на коварния вирус!

Ето защо – на тази статия гледайте като възможност да се възползвате от допълнителните предложения за подпомагане на лечението на вируса, които ще изнеса на Вашето внимание, като имате предвид, че – те не са във никакъв случай замяна на лекуването на вируса, предписано от квалифициран лекар – а следва да се разглеждат като известни и традиционно прилагани във времето средства и методи на народната, холистичната и природната медицина, които могат да подпомогнат ефективно назначеното Ви лечение от квалифицирано медицинско лице!

Диетата и здравословният глад в борба с Коронавирус!

Сигурно много от Вас са наясно, че вирусите и бактериите в организма на човека се хранят основно със захари.

От тази гледна точка е от изключително важно значение поне в първите дни на заболяването, когато се появят първите симптоми на Коронавируса – незабавно да се премина за няколко дни към здравословен глад или диета, при която се избягва приемането на въглехидрати.

Важен момент, който следва да знаете тук е, че здравословният глад е добро средство за борба с вируса, само когато обаче човекът е физически здрав, т.е. организмът му разполага с резерви да се сбори с вируса и да издържи на лечебния глад поне 3-4 дена.

Ако не се чувствате уверени, че организмът Ви може да се справи с лечебното гладуване – по-добрият вариант е да контролирате своята диета и най-вече приема на въглехидрати!

Абсолютно неуместно е при вирусна зараза, в т.ч. и с Коронавирус, да се консумират храни, като: хляб и тестени изделия, също бял, ориз, картофи, захар, мед и всякакви сладки плодове.

Не бива да се употребява също така алкохол – нито ниско-алкохолен, нито високоградусен, защото той също е висококалоричен и може да съдържа остатъчни захари!

Да се избягват също и млечните продукти, тъй като са предразполагащи за образуването на вирусната плака по лигавиците, които засяга вируса в организма на човека.

Най-правилно е да се ядат алкализиращи тялото храни, за да се насочи организма към алкалната зона, предвид че в алкална среда вируси и бактерии се развиват много по-бавно и умират, както и зелени храни – богати на всякакви видове минерали и особено на желязо, цинк, селен и други, които микроелементи имат важно значение за стимулирането на имунната система на човека.

Организмът също така трябва да приема много вода през периода на вирусното заболяване, предвид че тя е важна не само за регулирането на телесната температура, ако болният има висока такава, но е важна и за отвеждане на вредните вещества, които генерира вируса в организма на човека, и които могат да бъдат вредни за неговите органи.

Усилен прием на витамини, минерали и пробиотици – сигурен начин за бързо справяне с Коронавирус!

Съвременният начин на живот, който живеят хората, и най-вече начинът, по който се хранят с преработени храни, бедни на витамини и микроелементи, определено е в основата днес много от тях да боледуват често от вируси, в т.ч. и от Коронавируса!

От тази гледна точка, витамини и минерали трябва да си осигури всеки превантивно – не чакайте болестта да дойде и тогава да компенсирате ударно с приема на витамини!

По-ранният и умерен прием във времето е по-добрия вариант, защото организмът ще има резерви в момента, в който вирусът нападне!

По време на преболедуването на Коронавиураса е от изключително важно значение да приемате ударни дози от комплекс витамини, но с акцент върху витамините D, A, E, C и В12.

Горните витамини са изключително важни в борбата с Коронавируса!

Наскоро попаднах на руски документален филм, посветен на т.нар. „Китов грип“, за който се счита, че през 70-те години на миналия век е отнел живота на над 1 млн. млади хора в бившата СССР!

Да, вирусът е бил обратен на Ковид-19 – засягал е приоритетно млади хора!

На финала, за да го спрат руските лекари прилагат уникално третиране на болните с ударни преливки с горните витамини – и този метод е дал резултати – вирусът е спрян!

От минералите от най-важно значение е да приемате желязото – трябва да сте наясно, че то е най-важния елемент за функционирането на имунната система, освен него – приоритетно да се акцентира върху цинк и селен!

Най-добрият вариант е да добивате тези витамини и минерали от храни, т.е. по естествен път, но ако това е невъзможно – пиете комплекс от витамини и минерали, а тези, на които следва да наблегнете – за тях правите допълнителен концентриран прием.

Пробиотиците са също важни, тъй като създават среда, която не е благоприятна за развитието на вирусите и бактериите!

От съвременна гледна точка по-добрият вариант е да приемате синтезирани пробиотици, защото повечето заквасени млечни продукти не са качествени – много от тях се правят със сухо мляко и неизвестни нишестета за сгъстяване, които само допълнително подхранват вируса!

Ако млякото е домашно заквасено – може да се ползва в ограничени количества, както и домашно приготвена туршия – тя е също изключително полезна за борба с вирусите – не е случайна традицията на българите да ядат зимно време туршия и да пият сок от кисело зеле!

Алкализиране на организма с цел ограничаване на разпространяването на вируса!

За алкализирането на организма се говори все по-често през последните години, като най-вече говорим за алкализирането му посредством сода бикарбонат, алкална вода, алкална диета и здравословен глад.

Да започнем оттам – защо следва да алкализираме своя организъм по време на боледуване от вирусна инфекция, в т.ч. и от Короновирус?!

Налице са вече много изследвания, че вирусите и бактериите в тялото на човека се развиват много по-добре в киселинна среда!

Ето защо Коронавирусът убива приоритетно онкоболни и пълни хора – защото техните тела са силно закислени под въздействието на болестта и вследствие на неправилното хранене и начин на живот!

Всеки от Вас може бързо да провери своята киселинност с тест ленти за измерване на киселинност /лакмуси/ и бързо ще установи, че е много далеч от здравословната за организма зона от 6.5-7.0 pН!

Пак повтарям – начина, по който живеем днес – този стрес, лошата храна, липсата на позитивни емоции – всичко това води само и единствено до едно – фатално закисляване на организма!

Хора, чиято телесна pH е под стойност 6.00 – са направо готови пътници, когато Коронавируса ги захване – могат да умрат за часове, защото вирусът в такива хора се чувства като у дома си – развива се със светкавична бързина!

Киселинността на организма следва да се тества един път в слюнката на човека и втори път в – в неговото урина, като урината е по-важна, защото тя е по-верния индикатор за фактическото закисляване организма!

Тук идва вече момента да поговорим за начините за алкализиране! От тях най-добре и бързо може да се алкализирате със сода бикарбонат!

Простата домашна сода може да спаси животи в борбата с коварния Коронавирус!

Много от Вас сигурно са чували за доктор Тулио Симончини – италианският лекар, който лекува рака именно със сода!

А може да сте запознати и с някои от трудовете на руския академик Неумивакин, който също препоръчва използването на сода бикарбонат за лечение на различни видове болести!

Много важно е да знаете обаче, че Световната здравна организация (СЗО) не признава лечението нито на рака, нито на Коронавируса с помощта на сода бикарбонат!

Основните мотиви на СЗО относно Коронавируса са:

  • първо, нейните изследвания показват, че Коронавирусът умира едва при стойности на pH под 3.00 и над 10.00, а това са граници, при които нормалното функциониране на тялото реално е невъзможно, т.е. вирусът няма да бъде убит от алкализирането или тоталното закисляване на организма;
  • второ, съществува механизъм в човешкото тяло, който постоянно се стреми да балансира киселинността него, т.е. той не би позволил поддържането на високи нива на алкализация продължително.

Така погледнати – доказателствата на СЗО са бетон, но има някои моменти и пропуски в твърденията на експертите от СЗО, на които не може да не се обърне внимание!

Ако Коронавирусът наистина умира в горния диапазон на pH – то той наистина трябва да е уникален бутиков вирусистинско чудовище, тъй като драги читатели – трябва да сте наясно, че 3.00 pH има прилично силна оцетна киселина и мравчената киселина, а 10 pH има воден разтвор на белина!

Трудно ми е малко да повярвам, че вирус може да оцелее в оцетна киселина или разтвор на белина!

Повечето коронавируси забавят значително своето развитие под 6.00 pH и над 8.00 pH, което вече отваря път организмът на човека да бъде временно ударно алкализиран, за да се забави вируса!

Но дори и да е вярно горното твърдение на СЗО, то допусканията на експертите на организацията не са съвсем коректни относно содата бикарбонат като възможно средства за лечение на вируси.

На първо място, Коронавирусът не е този, който Ви убива!

Трябва да сте наясно, че този вирус действа подобно на СПИН и Хепатит – потиска имунитета на човека, като в случая го прави именно в системата от дихателни пътища и бял дроб, които са ключови за осигуряването на жизненоважния кислород за организма на човека!

Отслабвайки имунната система в белите дробове Коронавирусът на практика поднася на тепсия организма на заразения на всякакви вредоносни бактерии, които се намират там, но са били потискани от нея до този момент – и те вършат веднага своята вредоносна работа – съсипват белия дроб на пациента, който развива бактериална пневмония, която дефакто и убива болните от Коронавируса!

И така – ако содата бикарбонат не може да спре вируса, дори и да алкализира в някаква степен организма – тя обаче може да спре именно тези вредоносни бактерии за белите дробове на болния, които ще се повлияят зле от алкализирането на неговия организъм, тъй като в алкална среда умират!

Ето защо содата бикарбонат може да бъде изключително полезна в борбата с вируса!

Тя алкализира най-бързо организма на болния, а именно алкалността действа поголовно спрямо познатите вируси и бактерии!

На следващо място, това доктор няма да Ви го каже, но трябва да сте наясно – содата бикарбонат е вид сол и то не каква да е, а такава, която е перфектен електролит за човешката кръв!

Затова е солена кръвта на хората – именно от солите, които са електролити, грижещи се за енергийния обмен в човешкото тяло!

За болния всяка допълнителна помощ за енергийния обмен в тялото му е от изключително важно значение, защото именно то харчи и последните ресурси, с които разполага, за да се бори с опасния вирус!

На трето място – содата бикарбонат има отхрачващ ефект, не случайно от бабините рецепти знаем за инхалацията с лайка и сода при тежки настинки и вирусни заболявания!

Содата не само има антивирусен и антибактериален ефект, но спомага за отхрачването на плаките, натрупани в белите дробове, кърти налепите в гърлото и промива идеално синусите на болния!

Ето защо содата бикарбонат трябва не само да се пие, но и да се ползва за инхалация и през носа и през устата! Това се препоръчва и от български лекари, не е да си го измислям!

Не на последно място – содата се оказва изключително полезна и по отношение на извеждането на вредните и направо токсични съединения, които следват от инфекцията в човешкия организъм – тя значително спомага така за по-малкото натоварване на отделителната система на човека при тежки вирусни заболявания!

Как следва да се приема содата бикарбонат?!

Най-добрият вариант е тя да се приема винаги на гладно – поне 40-60 минути преди ядене или 3-4 часа след храна, като се гаси с гореща вода.

Идеята е содата да не се неутрализира от киселините в стомаха, които изобилстват след прием на храна!

За профилактика може да се пие всеки ден рано сутрин по една равна чаена лъжичка, разтворена във вряла вода – няма проблем да си разредите с 200-300 мл. вода – така, че вкусът да не е силно натрапчив!

При заболяване с вирус, в т.ч. и Коронавирус – трябва да се приема повече сода – поне 3 пъти дневно, като принципът е следния: първо, гасите с по-малко гореща вода, от която с пипета теглите по-силен соден концентрат за промивка на ноздрите – и второ, после си разредете пак водата и си изпийте содата на бавни глътки, като може да жабурите устата и гърлото, където Коронавируса търси да се закрепи също!

За тези, които имат инхалатори – директно слагат по-силния разтвор в инхалатора и с двете приставки – за нос и за гърло – започват да инхалират по 2-3 пъти на ден!

За тежки случаи, когато болестта вече е свалила пациента на легло, единствен начин за прием остава венозното преливане на сода!

Някои от Вас може да се ошашкат от подобно предложение, но трябва да сте наясно – сода бикарбонат може да се приема и венозно – тя е отличен пречиствател за кръвта, затова препаратите за хемодиализа съдържат до 2% именно сода бикарбонат!

Много малко хора знаят горния факт, но това е самата истина – содата се използва активно за пречистване на кръвта при хемодиализа, като тя реално така възстановява и киселинно-алкалния баланс в тялото на хората с болни бъбреци, което много бързо се закислява, когато бъбреците вече не са способни да филтрират!

Самият аз приемам от няколко години сода всяка сутрин в малки количества и мога определено да кажа, че вирусните инфекции, с които съм се срещал през това време, преминават значително по-леко, отколкото при мои близки, които не водят терапия, като моята!

За повече информация относно лечението на содата може да прочетете книгите „Сода – пепел от божествения огън“, „Чудодейната сила на содата“, „Лечение със сода“ и някои други, а може да потърсите и трудовете на руския проф. Неумивакин – изключителен ерудит и безспорен авторитет – той е бивш началник на медицинската подготовка на пилотите от руската космическа програма.

Внимание – не всяка сода бикарбонат на пазара става за лечение – трябва Ви само и единствено чиста сода бикарбонат, без глутен и без алуминий.

От опита, който имам с приема на сода, единствената на която разчитам на 100% е био содата на британската компания „Doves Farm!

Това е най-скъпата сода на пазара у нас, но определено си заслужава – има отлично действие и е по-приятна на вкус!

За тези, които се чудят, защо сода без глутен и без алуминии – обяснявам набързо: без глутен, защото в Западна Европа содата често се меша с брашна, предвид че се ползва за печива, а без алуминий – защото се оказва, че има компании, които използват за производство на сода остатъчни суровини от производството на алуминий – поне така съм чувал!

Доверете са на содата на „Doves Farm и няма да сбъркате! Тя е единствената сода у нас, а може би и в Европа, която има сертификат „Кашер“. За тези, които знаят какво значи този сертификат – ще знаят и защо си заслужава скъпата цена за тази сода!

Отново внимание – приемът на сода бикарбонат няма да бъде ефективен, ако не го комбинирате и с алкална диета, ако продължите да си хапвате закисляващи храни, в т.ч. и тестени изделия, картофи, ориз, захар и сладки неща, както и да пиете алкохол – содата няма да сработи както трябва, защото алкализиращият ефект от содата няма да се случи!

Хомеопатията в подкрепа на лечението на Коронавируса!

Използването на хомеопатични средства може направо да Ви спаси живота!

Колкото и съвременната медицина да не долюбва хомеопатията – трябва да отбележа, че от години вече се лекувам с нея, както и моите близки – ако знаете как да я прилагате – действа безотказно и най-важното – без да трови излишно организма, както правят антибиотици и аналгетици!

Аз ползвам при вирусни заболявания три основни лекарствени продукта на хомеопатията, а именно:

  • Kalium Iodatum 9CH – той се използва за справяне с хремата и не позволява инфекцията да слиза надолу към гърлото и дихателните пътища;
  • Hepar sulfur 15CH/9CH – това хомеопатична лекарство се използва успешно за спиране на вирусното възпаление в гърлото и предпазва инфекцията да слезе към гърдите;
  • Ferrum Phosphoricum 9CH – също много полезно при настинки и вирусни заболявания, има силно стимулиращ имунната система ефект.

Внимание – това са хомеопатичните лекарства, които ползвам аз – за Вас е необходимо квалифициран лекар хомеопат да Ви изпише хомеопатични лекарства, защото за Вас може различен тип лекарство или различно разреждане на лекарството да има по-добър ефект!

Консултирайте се с лекар хомеопат – няма да съжалявате!

Това, което трябва знаете за хомеопатията е, че тя има три особености, с които трябва да се съобразите:

  • първо, за съответното заболяване действат и само действат точните хомеопатични лекарства – ето това е проблемът – да се налучкат точните лекарства за болестта на пациента – оттам нататък хомеопатията чудеса върши;
  • второ, за да бъде максимално ефективна – хомеопатията изисква незабавно приемане – усетите ли болки в главата, хрема, загуба на обоняние и вкус, значи Коронката или друг вирус вече действа и трябва незабавна атака с хомеопатията, за да не се допусне влошаване на организма – изпуснете ли точния момент за ранно въздействие с хомеопатията – после нещата с лечението стават значително по-трудни;
  • трето – хомеопатията изисква редовен прием, при първоначалната фаза на болестта може да се наложи да приемате през час хомеопатичните лекарства и едва след подобряване ден-два по-късно – тя може да се разреди по нова схема и така – докато се излекувате напълно – с други думи казано – изисква се търпение при лечението с хомеопатия.

Аз лично ползвам повече препаратите на „Боарон“, но и немската компания Хил произвежда също отлични хомеопатични продукти, от които може да се възползвате!

От „Боарон“ на прием се взимат по 5 малки топчета-таблетки!

Не забравяйте – консултирайте се с лекархомеопат – по принцип няма никакъв проблем да карате едновременно конвенционално лечение, предписано от класически медицински специалист, и хомеопатично лечение!

Аз също ползвам някои препарати на конвенционалната медицина, за които хомеопатията не може да ми помогне – основно Нурофен за болките в главата, които носят вирусните инфекции, тъй като за тях нямам хомеопатична алтернатива!

Внимание – при прием на антибиотици и аналгетици – хомеопатия да се приема поне час по-рано или час по-късно, защото силните лекарства може да намалят ефекта на хомеопатията!

Хомеопатията е уникална система за лечение – налучкате ли точното хомеопатично лекарство – болестта е обречена!

Слънцето и движението вършат чудеса за болния от Коронавирус!

Дори и в лоша кондиция – болните от Коронавирус трябва да намират начин да се излагат на слънце и да се раздвижват – лежането няма да Ви помогне с нищо – кръвообращението трябва да се върти на максимални обороти, за да се поддържа по-добре енергийния обмен в тялото!

Слънцето е изключително полезно за синтезиране на витамин D, отделно подобрява значително настроението на болния и вкарва в него нов прилив на енергия!

Движете се, излагайте се на слънце, колкото може повече, докато сте болни от Коронавируса – не се оставайте в капана на кревата – залежаването не води до нищо хубаво!

Щом усетите сили – веднага движение и на слънце!

Билки в подкрепа на лечението и профилактиката на Коронавирус!

Всички билки, които имат силно антивирусно действие и могат да бъдат взимани перорално, могат да бъдат впрегнати в борбата с вируса!

Аз лично пия за профилактика тинктура от следните пет билки: Бабини зъби, Жълт Кантарион, Мурсалски чай, Мащерка и Магарешки бодил.

Те оказват силно противодействие на вирусите, а Жълтият кантарион има и успокояващо и стимулиращо положително психиката въздействие, което може да подпомогне пациента за по-лесно психическо преживяване на тежкото заболяване!

Схемата за изготвянето на тинктурата е следната – сухите билки се смесват и се заливат 1-на част билки към 5-части ракия или водка. Сместа се бърка редовно и престоява поне 20-30 дена, след което може вече да се приема.

Аз пия по една лъжица сутрин и вечер за профилактика, при заболяване дозата може да се вдигне и нагоре!

Другият вариант е да се направи чай – две-три супени лъжици от тинктурата се заливат с топла вода и става като чай с ром!

Внимание – разреждайте тинктурата с вода, защото съдържа алкохол – така той ще се приема по-бавно в организма и по-бавно ще се усвояват неговите калории и остатъчни захари от вируса!

Най-силното оръжие на Вашия организъм е вашата воля за борба с нашественика!

Накрая дойде време да поговорим и за изключително важното значение на Вашата лична воля!

Истерията, която се създава около Коронавируса е умопомрачаваща!

Действително, това е тежък бутиков вирус, очевидно изкуствено създаден за определени цели, но в крайна сметка той може да бъде преборен и от Вас зависи най-много дали ще се оставите или ще се настроите ментално за битка с него!

Във никакъв случай не бива да се поддавате на див и първичен страх, когато разберете, че имате положителна Ковид-проба – напротив, именно в началото е моментът да съберете своя кураж и воля, и да се настроите за война с вируса!

Много малко хора го знаят, но стрес хормоните и тези, причинени от страх са изключително вредни за организма на човека, тъй като пресират неговата имунна система!

Не ми вярвате – доказвам Ви го веднага – всички препарати, които се дават на хора с присадени органи съдържат именно хормони на стреса и на страха, с което се пресира имунната система на пациента, за да не атакува тя чуждия присаден орган!

Ето защо не бива да позволявате да се размеквате и да се страхувате – сами се стресирате и потискате несъзнателно собствената си имунна система – със страха си карате собствения си организъм да отслабва съпротивителните Ви сили срещу вируса и той ще се възползва от това – не печелите нищо със страх и стрес от Коронавируса!

Правилният подход е точно обратния!

Необходимо е да разясните на собственото си съзнание, че не сте Вие котката, натикана от вируса в ъгъла – Вие сте стопанина, който е готов да опердаши Коронка-натрапника!

В психологическата борба с вируса е позволено всичко – утвърждавайте себе си като по-силния, покажете характер, озъбете се на вируса, представяйте си как оздравявате, мислете как го убивате с Вашето тяло – гонете го, разкъсвайте го, бийте го,  кълнете го, обиждайте го – той е жертвата, не Вие!

Тези от Вас, които успеят да овладеят страха и емоциите си – те ще отприщят силата на собственото си подсъзнание в борбата с вируса!

Всеки ден, в който виждате своето подобрение и отстъплението на Ковида – Вашето самочувствие ще се подобрява значително и няма да има сила, която да Ви спре да тръшнете гадината!

Психологическият отпор срещу заплахата на Коронавируса е много важен – трябва да го осъзнаете! Няма какво да губите – или Вие, или Коронката!

Бъдете смели! Спортисти, като известния колоездач Ланс Армстронг, по подобен начин са преборили рак – със силна психическа самомотивация – няма какво да губите, ако пробвате и Вие – само може да спечелите!

И не забравяйте – във вихъра на епидемията лекарите и да искат не могат да направят най-доброто за Вас – не бъдете пасивни и се погрижете за своето здраве превантивно – не чакайте неволята, а бъдете подготвени!