Прогнози за 2019 г. – Част II

Засилена вулканична активност в цял свят!

Годината на глигана (2019) може напълно да отговори на нрава на своя тотем. Със сигурност можем да прогнозираме, че определено през тази година ще се наблюдава засилена вулканична активност по целия свят.

Това не е прибързана прогноза, а основано на научни доказателства твърдение. Пробуждането на вулканите е пряко следствие от промяната на климата на Земята през последните 30-40 г.

Обяснението е просто – вдигането на глобалните температури води до затопляне на световните океани, а оттам до разтапяне на ледениковите шапки на двата полюса на земята, както и на ледниците по високите планински вериги.

Вливащата се в световния океан вода от ледниците нараства сериозно напрежението върху земната кора на Земята във всяка една точка по земното кълбо.

Този именно натиск води до разбуждане на заспалите вулкани и предизвиква тяхната активност. Колкото повече се топят ледовете на Земята – толкова по-сериозна ще бъде заплахата от вулканите!

Ето защо, една от нашите основни прогнози за 2019 г. е – засилена вулканична активност в цял свят!

Сериозна заплаха от вулканична активност за Северна Европа през настоящата година!

Една по-конкретна прогноза, която можем да направим през 2019 г. е свързана с очаквана засилена вулканична активност в Северна Европа.

Повечето от читателите сигурно си спомнят избухването на исландски вулкан преди няколко години, когато димът и пепелта от него затвориха летищата на цяла Северна Европа!

Е, днес бъдете наясно, че още от края на 2017 г. съществуват индикации, че четири от най-големите Исландски вулкани се пробуждат!

Логиката на нещата говори, че Исландия и Гренландия, където също е пълно с гейзери и вулкани, са най-близко до Северния полюс, т.е. освободената от леда вода оказва най-силен натиск на земната кора първо именно там!

Ето защо, няма да бъде никак учудващо през тази година настъпването на вулканичен апокалипсис за Северна Европа!

Предвижданията ни са песимистични – избухването на вулкани в Северна Европа едва ли ще предизвика сериозни материални щети, но със сигурност обгазяването на територии от Северна Европа ще доведе до сериозен хаос, паника и нежелана миграция за цветущите иначе Скандинавски държави!

Напразни опити за преговори и приказки за глобален мир!

Тази година (2019) ще бъде година на напразните стремежи на глобалния елит да удържи статуквото, което е градил с години!

Със сигурност през годината ще бъдат правени опити за сериозни международни преговори в сферата на международните икономически и политически отношения!

Годината започна с такива преговори между САЩ и Китай, очакват се преговори на САЩ със Северна Корея, САЩ отстъпват от Сирия, със сигурност ще се търсят и варианти за политическо решение на повечето военни конфликти по света!

Резултати обаче няма да има!

Трябва да сте наясно, светът се променя и нищо не може да спре вече лавината, която поправя път на Новия световен ред! Той обаче няма да бъде това, което се очаква от сегашните световни кукловоди, защото конците на куклите им се късат 1 по 1.

Китай няма да отстъпи на САЩ и ще превземе Тайван!

Китай вече не желае да играе ролята на втора цигулка в глобалната политика! Страната вече има достатъчно военна, финансова и глобална политическа мощ, за да се опълчи на САЩ!

Няма начин Китайците да се договорят с американците – и двете държави са една страна на монетата – твърде много гордост и амбиции седят зад тях!

Със сигурност Китай ще изчака още малко вътрешнополитическите проблеми на САЩ, свързани с противоборството между Тръмп и демократите, допълнително да отслаби страната, за да направят първа глобална крачка към отнемане на щатското световно господство!

Нашите прогнози са, че това ще бъде на първо място военна офанзива за връщане на Тайван обратно в пределите на Китай!

На второ място, конфронтацията на Китай със САЩ със сигурност ще провали мирните преговори със Северна Корея и Корейският полуостров ще бъде взривоопасен – спокойно може да прогнозираме първо стълкновение на великите сили именно там!

В САЩ ще се заговори за сепаратизъм!

Една от нашите прогнози за 2019 г., е че фигурата на президента Доналд Тръмп може да се окаже ключова за сериозни социално-икономически катаклизми в САЩ през тази година!

Тръмп е в епицентъра на вече откритата война между най-влиятелните банкерски кланове в тази страна!

Той е човекът, който върви в такава насока, в която буквално може да обърне на обратно хастара на най-могъщата американска държава и дори да доведе до нейния разпад!

Със сигурност 2019 г. притежава пълен потенциал да бъде последната година, в която САЩ ще имат действащ президент, тъй като един евентуален импийчмънт на Тръмп може да доведе до гражданска война и разделение на щатите!

Нашите прогнози за САЩ през тази гадина са: импийчмънт на Тръмп, срив на щатската валута, граждански бунтове и възможно отцепване на водещи икономически щати!