Прогнози за 2019 г. – Част I

Светът се променя и 2019 г. е „началото на края“!

Светът се изменя – този извод съзнателно или подсъзнателно осъзнават с тревога много хора на прага на новата 2019 г.

Живеем в свят на сериозно нарастване на информираността на хората! Опитите на големите държави да манипулират информационните потоци стават все по-безуспешни!

Хората чувстват несигурност и определено не вярват повече на политическия и икономическия модел, който налага глобалният капитализъм!

Новата 2019 г. настъпва на прага на изключително сериозни икономически и политически промени, които ще сполетят света, който познаваме!

Затова, една от нашите първи прогнози за 2019 г. е, че това ще бъде година на сериозни социално-икономически и политически промени, която ще бъде „началото на края“ за Стария световен ред!

Краят на „Обединена Европа“.

Обединена Европа изживява своята последна хубава година на една от първите икономически сили в света. Натрупаните политически и икономически проблеми на страните-членки в Европейския съюз все по-осезаемо го бутат към ръба на пропастта!

Днес, повечето политически и икономически анализатори се питат не дали, а откъде ще дойде ударът срещу Обединена Европа?!

Повечето от тях сочат, че най-вероятно държавата, която ще „удави“ Еврозоната и еврото, за да се сложи край на Европейския съюз, е Италия.

Действително, тази страна в момента има най-сериозни икономически проблеми! Външният ѝ дълг доближава почти 2.88 трлд. щ.д. в началото на 2019 г. и интензивно продължава да расте!

Въпреки желанията на новото правителство в Италия да се справи с този проблем и да стартира дългосрочна програма за редуциране на външния дълг на страната с около 1.0% на годишна база – това трудно ще стане на фона на посъвместен спад на икономическия растеж в почти всички европейски държави, дори в Германия се наблюдава намаление темпа на икономически ръст през 2018 г.

През 2019 г. намалението в растежа на европейските държави ще премине директно в обхватна рецесия на европейските икономики – няма да има изключения по този въпрос!

В контекста на очакваната рецесия в Европа Италия има голям шанс да бъде „мината“, която да гръмне и без това потъващия кораб на Европейския съюз!

Тук обаче ще направим може би шокиращи за някои читатели прогноза! За нас големият фаворит за „евро мина“ на 2019 г. е Франция!

Политическите събития в тази страна сочат, че мощни политически и финансово силни хора и групировки в сянка натискат до дупка педала на народното недоволство в тази страна!

Кой може да повярва, че в една от най-обезпечените и социални държави в Европа могат да възникнат подобни на революция акции на хора в жълти жилетки!

Може, ако текат силни подмолни политически противопоставяния на политическите и икономическите властелини на света в тази страна – символ на просперитета и социалната държава в Европа!

Стратегията е ясна – защо да се занимаваме с малките, като стига да срутим един-двама „големи“ в Европа, за да сринем Европейския съюз!

През 2009-2010 г., когато стартира дълговата криза – Гърция, Испания, Португалия и Ирландия бяха „малките“ европейци, които трябваше да бутнат Обединена Европа.

Те обаче се оказаха твърде слаби „евро мини“ за големите в ЕС и тогава проектът за срива му просто не успя!

Сега обаче е налице атака към най-големите европейски държави – Франция, Италия и Германия, която със сигурност ще даде своя резултат в съвсем скоро време!

Атаката към Европа е многофазова – върви и по политическа и по икономическа линия!

Политическото побутване на Обединена Европа стартира с нежеланата от никой миграция на обширни и антиевропейски настроени бежански вълни!

Сега следва втора фаза на политически размирици, които са насочени централно към сърцето на Европейския съюз – най-силните европейски държави – Франция и Германия!

Втората фаза ще бъде съчетана с трета – нова финансово-икономическа криза в Европа, която ще отприщи ада на дълговата криза, банковата паника в Еврозоната и срива на еврото!

Четвъртата фаза ще бъде военно-политическа – европейските страни ще бъдат изправени срещу Русия и това вече ще бъде края на Европа, която познаваме!

И така, нашата прогноза за 2019 г. сочи „европейска буря от недоволство“ в сърцето на Европа. Първа ще бъде отнесена Франция, а после и Германия! 

Бунтове, размирици и смяна на политическата власт чакат големите европейски държави! 

Всичко това ще бъде комбинирано със сериозна икономическа рецесия, която ще се усети още от средата на 2019 г. и ще удари всички европейски държави!

Предвиждаме масови ликвидни затруднения и възможни фалити на големи европейски банки и сериозна банкова паника още от средата на новата година!

До края на 2019 г. Европейският съюз ще бъде бледа сянка на себе си и за него вече ще се говори като за „пътник без билет за обратно връщане„.

В нашите прогнози за 2019 г. еврото е сериозно заплашено от срив, който ще доведе до масов отлив на инвеститори в европейската валута!

Очаквайте и другите наши прогнози за 2019 г. съвсем скоро!