Протестите против горивата – на хората им писна!

Национален протест срещу цените на горивата!

Проведеният вчера масов протест в страната против вдигането на цените на горивата блокира на практика сериозно центровете на редица градове и важни национални пътни артерии!

Хората протестират организирано!

От доста време насам не сме наблюдавали подобна организация на протести срещу българско правителство.

Определено е налице много добра подготовка и организация на протестиращите, което говори за много наболял проблем, който очевидно „изкарва от кожата“ масовият български гражданин.

Протестират не само големите градове, но и хората в провинцията!

На българските граждани очевидно им писна! Налице е безпрецедентна по своя характер интеграция на Столицата и провинцията в общ масов национален протест! 

Хората са на улицата не само заради цената на горивото!

Налице е истинско възмущение сред българите от срамната и геноцидна политика на българските управляващи в последните 20 г.

Проблемите вече са много и нетърпими! Управляващите и бизнеса постоянно вдигат разходите на домакинствата с оправдания като външни фактори и увеличение на минималната и средна заплата в страната!

Истината обаче е, че в последните 3-4 г. инфлацията на цените на стоките и услугите у нас просто „изяде“ в преносен и буквален смисъл доходите на местното население!

Ще дам един прост пример за това, което става! Преди седмица излязоха интересни резултати за спестяванията в нашата банкова система!

Познайте кои депозити нарастват устойчиво – тези на българските милионери! А сега отгатнете кои депозити намаляват с бързи темпове – тези до 1 000 лв., които са на масовите български граждани!

Е що за икономическо развитие е това, и що за социална държава, в която бедните стават по-бедни, а богатите по-богати!?

Само у нас може да има такова чудо! Години наред хората протестират с емиграция в чужбина, но то не останаха хора да мигрират вече – 2 млн. българи са зад граница, а тези които остават – нервите им стават все „по-къси“!

Протестът – отговор на загубената политическа реалност в България!

Този протест е следствие не само на конкретните икономически проблеми, които гражданите на страната понасят ежедневно. Това вече е бунт срещу политически дебилизъм, който се шири у нас!

Не може управляващ политик в 21 век да нарече най-тежко засегнатите социални групи у нас – майките с тежко болни деца – „кресливи“, а синовете и дъщерите им – „уж болни“!!!

Подобно поведение е тотална загуба на политическа реалност! Представяте ли си – храним политици, които мразят българския народ и то най-уязвимите групи от тях – тези, за които често няма никаква надежда!

Протестите им са малко на управляващите!

Отговорно и с разбиране се присъединяваме към всички протестиращи! Управляват ни хора с нисък морал и омраза към българщината!

Фалшиви националисти и бизнесмени контролират държавата – протестите са недостатъчни!

ВРЕМЕ Е ЗА НАРОДНА ВЪЛНА!