Сбъдна се една от нашите прогнози – в САЩ Тръмп заговори за „Гражданска война“

Президентът Тръмп открито заговори за „Гражданска война“ в САЩ!

Още в началото на 2019 г. с нашата статия „Прогнози за 2019 г. – Част II“ бяхме първите в България, които предупредихме за задаващия се импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп и възможна гражданска война в САЩ!

Днес това твърдение вече е факт – на 29 септември президентът Доналд Тръмп в своя любим стил за контакт с гласоподавателите и медиите – туийтна долното изказване на пастора-евангелист Робърт Джефрис:

Президентът Тръмп потвърждава за възможна Гражданска война в САЩ, ако се стигне до отстраняването му от демократите
Президентът Тръмп потвърждава за възможна Гражданска война в САЩ, ако се стигне до отстраняването му от демократите

В превод горното твърдение сочи, че ако демократите успеят да отстранят президента Тръмп от неговия пост – това ще донесе такъв удар върху американската нация, подобен на Гражданска война, от който тя няма да се възстанови никога повече.

На много хора може и да не им се вярва, че в най-развитата демокрация в света е възможно да се случи нещо подобно – нова Втора гражданска война!

Трябва обаче да сте наясно, че това вече съвсем не е илюзия!

САЩ създаде собствени чудовища вътре в самата страна. Водещите банкови фамилии в страната са в ужасяващ конфликт помежду си за господството над света!

Демократите в тази държава имат собствена визия за Нов световен ред, в която, колкото и странно да звучи, демокрацията отсъства!

В цялата история на САЩ демократите са имали едва 15 президента от 45 легитимно избрани държавни глави на страната и те винаги са свързани само с проблемни периоди за страната, в т.ч. и управлението на последния от тях – Барак Обама, по време на чието управление реално се лигитимира хомсексуализма в държавата, войските на САЩ сринаха Близкия Изток в борбата с тероризма и диктаторите, а американската икономика закъса с безпрецедентни нива на износ на производства зад граница и отрицателен търговски баланс.

В САЩ отдавна се надига вълна на сепаратизъм!

Днес Америка е разединена повече от всякога!

Налице са вече политически действия на щати като Калифорния, Орегон, Вашингтон, Ню Йорк, Кънектикът, Мериленд и някои други в насока на изграждане на собствени социално-осигурителни системи.

От началото на 21 век са очертани ясно вече десетки политически инициативи и новосъздадени политически движения с ясно очертани сепаратистки цели.

Още в периода 2007-2009 г. група политици поискаха разделянето на Ню Йорк. Те повдигнаха искане дори за провеждането на мирен референдум за тази цел.

В Аризона например от 2011 г. функционира движението „Да създадем наша държава“, коeто открито пропагандира отцепването на щата и превръщането му в отделна страна.

Подобни идеи през 2011 г. обсъждаха и местни политици в щата Илиноис.

Недоволни политици от регионалната политика на икономическо развитие на селскостопанските региони в САЩ, какъвто е региона в щата Колорадо, през 2013 г. поискаха също официално създаването на отделна от САЩ държава с наименование „Северно Колорадо“.

През 2014 г. сепаратистки идеи се чуха и в щата Мериленд. Местните политици искат разделяне на щата в държава и нови закони за контрола върху оръжията и разпределението на приходите от данъци.

От 2015 г. във Вашингтон текат публични дебати за отделяне на града като отделна свободна държава. През 2019 г. отново бяха повдигнати такива искания с федерална петиция, която не е уважена.

Налице са и много вътрешни конфликти в самите американски щати. Много от тях желаят разцепване на две или повече независими територии или присъединяване към други щати.

В основата на тези сепаратистки идеи седят основно социално-икономически проблеми и най-вече нежеланието на по-богатите щати да издържат по-бедните региони в страната.

Политическото противопоставяне достига краен предел в САЩ!

Като оставим настрана явно надигащите се вече сепаратистки идеи, определено не можем да подминем и факта, че страната е политически разделена повече от всякога.

Фигурата на Доналд Тръмп просто разцепи политическия мир в тази страна в пряк и преносен смисъл!

Настоящият американски президент „яхна“ вълната на американския национализъм!

Той е първият американски президент от години насам, който реши да помисли за страната и хората в нея!

Той ограничи емиграцията и предприе мерки за безпрецедентно възстановяване на нейната икономика!

С тези си мерки обаче Тръмп застана явно срещу интересите на американските демократи, които лелеят за изтриване на американските и световните граници и глобален либерализъм.

Предвид, че Тръмп явно ограничи икономическата миграция в страната, той реално обяви война на демократите, защото именно тази партия в САЩ се подкрепя широко от емигрантите в САЩ.

Ограничаването на емиграцията означава намаляване на електоралните маси на демократите и трайно настаняване на републиканците в Сената и управлението на държавата – това демократите не могат да позволят!

Ето защо днес САЩ се раздира вече по шевовете и е изправена пред нова Гражданска война – двете водещи политически формации в страната са се хванали гуша за гуша в битка, в която е заложено глобалното господство на страната.

От една страна е републиканецът Тръмп, подкрепян от белите американци, американските националисти и консервативно настроените евангелисти, а от другата страна са демократите-либерали, контролиращи емигрантските маси и заразените от либерализъм американски граждани.

Войната между демократи и републиканци води САЩ към бавен политически и икономически упадък!

Това, което става в САЩ вече излиза извън границите на нормалния политически конфликт между опозиция и управляващи!

Води се война! С всички възможни средства и компромати!

Противопоставянето между демократите и републиканците вече излиза и извън страната!

Сеирите с изборите на ключови фигури на високите постове на Европейския съюз през настоящата година са пореден епизод от тази борба.

Демократите успяха буквално да приватизират Европейския парламент, Комисия и Съвет, налагайки свои протежета, които тепърва ще имат важна роля в борбата срещу президента Тръмп на международната политическа и икономическа сцена.

Политическите бунтове в Турция, Великобритания, Франция, дори политическите процеси в малки държави като България, днес се движат в орбитата на глобалното противопоставяне на американските демократи и републиканци.

Този сблъсък няма да завърши добре – хаосът в САЩ само ще се задълбочава, защото налице са вече сериозни политически, икономически и социални противоречия и разделения в тази федеративна държава.

Борбата за политическото надмощие в държавното управление на страната ще я отслаби и много скоро ще я превърне в поредната глобална империя, която ще се разпадне и ще остане в миналото.

И затова няма да е виновен никой друг – освен днешният финансов и корпоративен елит в страната, който не може да подели баницата на глобалното господство!