Съществува ли конспирация и измама зад появата на световната сцена на непълнолетната екоактивистка Грета Тунберг?!

Шестнадесет годишната Грета Тунберг – новото лице на глобалната екосъпротива!

В последните няколко месеца светът опозна едно ново име, а именно това на шведската ученичка Грета Тунберг, която оглави най-мощните и глобално организирани световни екопротести срещу промените в климата на планетата, провеждани през новия 21 век.

Това непълнолетно момиче се превърна в истински символ на екоинициативата „Петъци за бъдеще“, която увлече младото поколение европейци – предимно ученици и студенти – да стачкуват и провеждат публични екопротести в големите европейски градове.

Страна по страна, град по град в Европа станаха свидетели на екзалтираните речи на младата екоактивистка срещу политическия планетарен елит и неговото безхаберие по темата за влошаващата се екологична обстановка в света, в който живеем.

С рефрена „Да спасим нашето бъдеще“ на 20 септември милиони млади и по-възрастни хора последваха призивите на Грета за глобална „Климатична стачка“.

В над 1 600 града в много държави по света този протест мобилизира милиони последователи на Грета Тунберг.

Влиянието на младата шведка и нейната активна екоактивистка дейност доведоха дори до нейното изслушване в ООН, където тя проведе една пламенна и открито антиполитически настроена реч, която със сигурност ще се запомни в по-новата история на организацията.

Ненавършила още дори пълнолетие, Грета Туненберг се превръща в лице и символ на бъдещето на младите хора на планетата, изразител на тяхното желание за бъдещ достоен живот на една красива и екологично чиста планета.

Един невинен и чист образ на младо момиче – символ на борбата на младото поколение за неговото бъдеще …

Дали обаче всичко това е точно така и Грета Тунберг е наистина онзи лъчист символ на младежката наивна борба за справедливост и спасение на планетата?!

Съществуват някои интересни мнения на инсайдери и конспиратолози, които говорят, че явлението „Грета Тунберг“ е дирижирано и със сигурност целите на този маскарад са съвсем различни!

В следващите редове ще обърнем внимание на някои интересни твърдения, свързани с това шведско момиче и нейната активна екологична кампания, които не могат да бъдат подминати с лека ръка.

Грета Туненберг не е „естествено явление“!

Появата на младата екоактивистка на международната политическа сцена изглежда доста странна!

Нейната история като екоактивист започва със самостоятелни училищни стачки през 2018 г. срещу сградата на Шведския парламент.

Самата тя посочва като мотив за тези стачки обстоятелството, че докато изучава уроци за промените на климата на Земята е ужасена от данните, които изнасят водещи световни учени за скоростта, с която климатичните промени заплашват живота на бъдещите човешки поколения.

Възмутена от бездействието и нехайството на глобалния политически елит – тя решава да тръгне по пътя на стачките и активната политическа борба за промяна на общественото мнение и оказване на натиск върху политиците да предприемат спешни мерки за борба с климатичните промени.

Именно тук обаче е налице едно много странно обстоятелство, което реално води до превръщане на „самотното“ стачкуващо момиче в международен екоактивист с неподозирана международна слава и влияние.

Оказва се, че „съвсем случайно“ съоснователят и PR на екоактивисткото шведско сдружение „Ние нямаме време“ Ингмар Ренцхог минава покрай стачкуващата Грета и се оказва силно привлечен от нейната кауза.

Ингмар Ренцхог - съосновател и PR на движението "Ние нямаме време"
Ингмар Ренцхог – съосновател и PR на движението „Ние нямаме време“

Още същата вечер той пуска нейна снимка във всички социални медии, в които екологичната неправителствена организация има страници, превръщайки буквално за дни Грета Тунберг не просто в национално известна, а в международно разпознаваемо лице на  глобалния екопротест.

Ето как  светът припознава младото момиче и нейната кауза – звучи наистина като една приказка и всъщност се оказва, че това е наистина точно така

Разследванията на журналисти правят много интересни разкрития!

Оказва се, че Ингмар Ренцхог е имал контакти с майката на момичето (Малена Ернман) месеци преди нейните първи стачки пред Шведския парламент.

Г-жа Ернман е известна оперна певица в Швеция, а бащата на Грета е известен шведски арстист – Сванте Тунберг.

Семейството на Грета Тунберг
Семейството на Грета Тунберг

Още тук можем да повдигнем малко завесата, която пада върху възхода и личността на Грета Тунберг – тя произлиза от артистична фамилия, затова и нейното естествено поведение и гневни речи са вроден артистичен талант, който очевидно е търсен от хората, които стоят зад нейния възход.

Самата фигура на Ингмар Ренцхог като екоактивист, както и на хората около него в екоактивистката организация „Ние нямаме време“ се оказва неслучайна!

Този шведски младеж и активен лидер на екологично неправителствено движение е обучаван от познайте кой – експертите на американския „Проект за екологична реалност“, зад която всъщност седи неуспешният кандидат за президентски пост в САЩ и настоящ глобален екоактивист – Ал Гор.

Налице са сведения, че именно Ингмар Ренцхог и майката на Грета са участвали заедно в конференция на „Климатичен контрол“, организирана от американската екологична организация през 2018 г. – месеци преди стачките на момичето пред Шведския парламент.

Нещо повече дори – разследванията сочат, че превръщането на Грета Тунберг в глобално разпознаваемо лице е било добре обмислено и подготвено с участието на друг шведски екоактивист от екологична организация, бореща се против използването на фосилни горива, чието име е Бо Торен.

Бо Торен с Грета Тунберг на екологичен протест
Бо Торен с Грета Тунберг на екологичен протест

Седмици преди първите протестни изяви на Грета в Швеция, той установява контакти с Ингмар Ренцхог, като му съобщава, че търси нови млади лица, които да превърнат в лице за екологични протести в подкрепа на устойчивото развитие на обществото.

Именно Бо Торен е създателя на модела за училищен протест на млади хора, който предлага още през февруари 2008 г., но тогава все още никой не му обръща внимание.

Тук идва ролята на Ингмар Ренцхог, който се свързва с родителите на Грета Тунберг.

С тяхно съгласие той подпомага включването на момичето в екологични мероприятия, организирани от екологичната организация на Бо Торен „Свободен от фосилни горива Далсланд“[1].

Така на практика се прокарва пътя за превръщане на Грета Тунберг първоначално в национално разпознаваемо лице на екопротеста в Швеция, а впоследствие и на глобално равнище.

В едно нейно съобщение в социалната мрежа Туитър тя съвсем откровено благодари на човека, който и дава идеята за ученическия протест, вижте го по-долу:

Грета Тунберг благодари в социалните мрежи на Бо Торен за идеята за училищна стачка
Грета Тунберг благодари в социалните мрежи на Бо Торен за идеята
за училищна стачка

Реално с тази своя благодарност обаче младото момиче потвърждава, че идеята за училищната стачка съвсем не е нейна, както ще твърди на един по-късен етап пред медиите.

Няма нищо случайно и спонтанно в нейния протест – той е добре организиран и ръководен от вещи в занаята конспиратори!

Кои са хората в сянка зад възхода на Грета Тунберг?!

Без съмнение, на първо място, тук говорим за бившият вицепрезидент и неуспял кандидат президент Ал Гор.

Той е един от основните донори и консултанти за екологичната организация „Ние нямаме време“ на Ингмар Ренцхог.

Ал Гор и Грета Тунберг
Ал Гор и Грета Тунберг

Достатъчно е да чуете основните послания на Грета Тунберг, за да сте наясно, че тя реално изнася данни за екологичен катаклизъм, който се проповядва именно от Ал Гор и компания.

Нещата с конспирацията зад Грета Тунберг обаче имат още по-дълбок характер. Самият Ингмар Ренцхог, както и други лица от неговата екологична организация, като Дейвид Олсен, се оказва, че съвсем не са случайни хора!

Преди да стане лице на „Ние нямаме време“ Ренцхог е един от основните инвеститори в голямата шведска финансово-инвестиционна компания LAIKA, а Дейвид Олсен е обвързан с може би най-голямата компания за недвижими имоти в Швеция, а именно Svenska Bostads Fonden.

Мощно финансово рамо за създаване на екологичната организация на Ингмар Ренцхог през 2017 г. дават представители на още някои от най-големите шведски компании в страната, като например инвестиционната KINNEVIK, както и много други.

Днес с дарения в тази организация се включват над 550 компании от 15 страни по света!

Зашеметяващата финансова подкрепа за създаването на екоорганизацията „Ние нямаме време“ очевидно е съпътствана и от сериозна политическа подкрепа.

През средата на 2018 г. и Ингмар Ренцхог и Дейвид Олсен стават акционери и същевременно членове на Борда на директорите на мозъчен тръст „Глобално предизвикателство“, зад който седи известният шведски политик и социал-демократ Кристина Персон.

Тя има сериозна и дълга политическа кариера още от времето на шведския министър-председател Улоф Палме, чест член е и на срещите на глобалния политически елит в Давос, а също бивш областен управител в Шведската централна банка, работила е и в някои други частни шведски банки, заемала е и пост на министър в шведското правителство.

Участници в мозъчен тръст „Глобално предизвикателство“ са още висши представители на шведските синдикати, едри строителни магнати, вицепризидентът на Римския клуб Андерс Вийкмен.

Участието на Андерс Вийкмен не е случайно, той е може би най-силната фигура в този мозъчен тръст, тъй като представлява интересите на Римския клуб, който има изключително силни и дълбоки международни политически и икономически връзки по света.

Римският клуб е публикувал над 70 доклада в последните 20 години на тема „Ограничен растеж“, в които широко се отразяват именно идеите на Ал Гор за глобален екологичен катаклизъм и вредното въздействие на хората върху природата!

Римският клуб обаче не е единствения, който се оказва заинтересован от възхода на Грета Тунберг!

Оказва се, че нейната кариера е умело дирижирана и от известна немска екоактивистка на име Луйза-Мари Нойбауер, която влиза в ролята на неин деен ментор и организатор на публичните събития, в които се включва.

Луйза-Мари Нойбауер и Грета Тунберг
Луйза-Мари Нойбауер и
Грета Тунберг

Луйза-Мари Нойбауер също не е случайна фигура, тя е част от екипа на екологичната организация „Един“ (ONE), която е финансирана – познайте от кого – ами от самия Джорд Сорос, фондацията на Бил и Мелиса Гейт, и певецът Боно.

Всичките изброени по-горе са радикални, глобални и ляво ориентирани либерали и лобисти, а Сорос е и основател на мрежата от активисти „Отворено общество“, към което на захранка са хиляди неправителствени организации по цял свят, в т.ч. и много екологични такива.

Самото споменаване на Сорос и Бил Гейтс в този случай вече повдига сериозни въпроси за какво въобще идва реч в казуса „Грета Тунберг“?!

Както се вижда от изнесената информация, зад възхода на Грета Тунберг седи един много добре организиран и щедро финансиран модел за екологични протести, в които се въвличат нови лица сред подрастващото поколение, за да се предизвика широк глобален обществен отзвук!

Очевидно е, че в казуса „Грета Тунберг“ са замесени много сериозни икономически и политически интереси, но какви точно са те – ще Ви разкрием в следваща наша статия – очаквайте я скоро – има какво да прочетете!


[1] Далсланд е шведска провинция, б.а.