Филмът „Измамна реалност“ на Стойчо Керев – какво можем да очакваме?!

На 5-април в НДК Стойчо Керев ще представи новия си филм „Измамна реалност“

Без съмнение Стойчо Керев е емблематична личност и пионер сред водещите в България, които разкриват нещата, такива каквито ги виждат съвременни алтернативни изследователи на човешкото битие и история.

Неговият филм „Измамна реалност“ определено може да се представи като първия по-сериозен документален филм, посветен на теми от т.нар. „теория на световната конспирация“ – естествено като оставим настрана неговите предавания в контекста на проекта „Новото познание“.

Още с анонса на филма в началото на годината останах изключително изненадан, че Стойчо Керев е избрал именно темата за измамната реалност, в която живеем, като основна сюжетна линия за новия си филм.

Тази тема всъщност е нещо като Еверест за модерните „конспиролози“ – този термин се налага все по-често в Интернет-пространството за обозначаване на алтернативни изследователи на световната конспирация.

Защо твърдя, че темата „Измамна реалност“ е върха за един водещ-конспиролог, като Стойчо Керев?! Това е тема, в която се крие истината за света, в който живеем и мястото, което заемаме в него. За хората, след разбирането за измамния свят, в който живеят, не остава никакъв друг въпрос, освен единствено да се запитат: „А какво има от другата страна на матрицата?!“.

Истината е обаче, че ние не можем да дадем еднозначен отговор нито за целта на Създателя на света, в който живеем, нито за целите на тези, които го манипулират! Но със сигурност можем да посочим вече, че светът, в който живеем е изкривен и манипулиран, по начин, по който човешката раса е подчинена и потискана в своето развитие!

Ще стигне ли информацията и куража на Стойчо Керев да разкрие истината докрай?!

Нямам идея какво точно ще включи като материали Стойчо Керев в своя нов филмов проект „Измамната реалност“, но съдейки по анонсите на филма – той ще включва елементи от конспиративна теория, която аз наричам „Захваната реалност“.

Основно на тази мисъл ме навеждат неговите препратки към филмите на братя Уашовски – „Матрицата“ и „Пътят на Юпитер“, които дискутират илюзорността на света, в който живеем и незавидното място на хората, като експлоатиран добитък от по-висши в своето еволюционно развитие раси.

Още от сега мога да Ви кажа, че и двата филма са изпълнени със сериозна доза смисъл, макар и интерпретирани в контекста на научно-фантастична приказка, в която побеждава човечеството, но истината е, че то просто няма възможност да го направи – илюзия е, че хората могат сами да си предопределят бъдещето.

Колко дълбоко ще стигне Керев в разкриването на „Измамния свят“? Дали това ще бъде поредния филм за масова манипулация и контрол на човешката популация от Световното правителство в сянка, на които сме се нагледали достатъчно, или ще съдържа вече твърде явната истина за човешката цивилизация, а именно фактът, че живее в захваната реалност, в която на човека му е отделена ролята на скот – експлоатиран и лъган не само в измислената реалност, но и в жалкото състояние на смърт.

Това предстои да видим, както и нещо обещано от Керев, което събуди определено интереса ми, а именно някакъв код, който разбужда вътрешния потенциал на хората. Не мисля, че нещата с човека в този му генетичен вид седят точно по този начин, ако хората можеха да разбудят толкова лесно съзнанието си с кодировка – това отдавна щеше да промени хода на историята, но се оказва, че е налице точно обратното – дегенарация на човека до ниво ходеща маймуна.

И все пак – да гледаме ли този филм или да пропуснем?!

Е познайте – пропускате го, поне повечето от Вас драги читатели, тъй като билетите вече са изкупени!

С ясната идея, че не бива да се критикува нещо, което не си правил сам, трябва обаче да призная, че имам и сериозни критики към начина на представяне на филма на широката общественост у нас.

Не ми харесаха няколко неща в анонса, както и цената на билета. На първо място, Керев посочва в едно свое интервю за „Дарик радио“, че най-вероятно ще срещне „някаква съпротива“ срещу филма – неясно от кого, неясно защо?!

Керев със сигурност е наясно, че преди него има сигурно стотици автори, които вече са публикували филми на тази тема, а YouTube е просто залят с материали по темата „измамна реалност“. Най-силният съвременен автор в това направление е Дейвид Айк, той в детайли описва негова теория по въпроса още преди 10 г., която не може да бъде пренебрегната с лесна ръка. Но, тук ще останете доста изненадани, оказва се, че и древните български богомили са били наясно с нея векове назад – тъй че филмът на Керев съвсем не е уникална новост за човечеството.

Подобен анонс на филма от тази гледна точка ми изглежда повече като евтин рекламен трик за стимулиране на посещаемостта на филма, точно както обстоятелството, че Керев е избрал излъчването на неговия проект да бъде точно и само еднократно – това ми прилича на ултиматум от вида „или гледай, или не си сред просветените“.

Не виждам каква е разликата между една прожекция на филма и сто други – пет хиляди човека ще гледат филма в НДК – това, което ще се излъчи там – още утре ще бъде във Facebook-а и нета. Но ултиматумът „една прожекция“ със сигурност ще придаде ореол на легенда на този филмов проект – това е прозаично и нечестно към хората, които няма да имат възможност да гледат филма – нали идеята е да се разкрива истината на възможно повече от тях?!

Барем го пуснете после и в Интернета – да видят повече българи за какво иде реч!

Със сигурност Керев иска да остане известен в историята като пионерът, който отваря очите на българите за измамната реалност, в която живеем. Той всъщност обаче вече е история без аналог в българската конспирология и съвсем не беше нужно да се действа точно по този начин.

Никой не отрича усилията му за разкриване на неудобни за съвременното общество теми, но подобно анонсиране на този филмов проект и цена на билета от 25 лева ме навяват на мисълта, че зад филмовият проект седят и преувеличени комерчески цели.

И все пак – ако може да се уредите с билети за филма – идете да го гледате!

Похвално е, че се намират хора като Стойчо Керев, които да се опитват да правят нещо подобно на днешно време. Светът се променя и ние сме участници в тази промяна – нещата тепърва ще се развиват много бързо във времето, защото настъпва предел, от който връщане към стария свят на човека вече няма!

Едно предупреждение за тези със слаби нерви!

Ако Керев разкрие в дълбочина проблема със захваната реалност, то на хората с по-слаби нерви няма да им бъде никак добре от психологическа гледна точка. Изведнъж може да си обясните много неща, за които дълго сте се чудили защо стават по този начин и да разберете, че не сами ковете съдбата си – да се почувстваш пионка в нечии чужди ръце – това може да Ви сломи психически!

Ето защо преосмисляйте нещата внимателно и трезво – разкриване на подобни истини носи силен емоционален и психологически товар, трябва да сте силни, за да ги приемете и осъзнаете на равнището на знание, което сега имате.

Самият аз ще се опитам да представя теорията на „Захванатата реалност“ – така, както е представяна досега, и така – както я виждам аз!

Следвайте линковете по-долу, за да прочетете последните материали за Теорията за захваната реалност!

Теория за захваната реалност – Въведение

Теория на захванатата реалност – Матрицата, в която живеем

Теория за захваната реалност – Кой е истинският Бог в Матрицата, в която съществуваме?