F-16 Block 70 – бойният самолет, който никога няма да влезне в хангара на българските ВВС!

Сделката за F-16 Block 70 е политически мотивиран акт, а не акт на стратегически мотивирана отбранителна политика!

Едва ли е изненада за някого твърдението, че сделката за F-16 Block 70 е политически мотивирана, а не акт на правилна и оптимизирана отбранителна политика.

F-16 Block 70 е изтребител с доказани качества, но е далеч в своите бойни възможности от съвременните бойни самолети, а отстъпва и по цена и по способности дори на по-старите реновирани с по-съвременни бойни системи руски МИГ-29.

Сделката за този изтребител, който между другото независими международни медии наричат „Самолетът на Тръмп“, поради силната подкрепа на президента на САЩ за неговите продажби в чужбина, за нас е именно реверанс към настоящето висше ръководство на Америка.

Тръмп кара вече трета година мандат като президент на САЩ, но нито веднъж не е поканил нашия министър-председател на официално посещение и това си има своето просто обяснение.

Настоящето политическо управление на страната винаги е било подкрепяно от либералните демократи в САЩ, а именно – основните политически опоненти на президента Тръмп.

Американският президент неведнъж демонстрира, че въобще няма намерение да отстъпи на демократите и дори и да се съобразява с тях – успешно провежда собствена самостоятелна политика в много отношения, която съживи доста американската икономика.

Той също е доста зле настроен към всички протежета на демократите, в т.ч. и в чужбина, затова българският премиер не ходи на посещения в Америка!

Очевидно е обаче, че за да се задържиш на власт в една васална държава, каквато е България спрямо САЩ, трябва да се съобразяваш с актуалното ръководство на феодала, който дърпа конците в международната политика.

Ето защо и тази сделка за изтребителя F-16 Block 70 е един подарък към Тръмп от настоящите държавни пълководци на страната, които се опитват да сменят своя задокеански покровител.

Забежките им към Тръмп обаче не се харесват на американските демократи, които ги доведоха на власт, затова в последната година наблюдаваме и такъв бум на компромати срещу правителството!

Всичко се дирижира от либералните фондации у нас, контролирани с парите на либералните банкери-демократи от САЩ, на които хич не им изнася да загубят контрола върху васалните държави.

Играта е много сложна и дълбока, но трябва да сте наясно, че всичко, което става в момента в страната на обществено-политическата сцена е следствие именно от три фактора:

  • политическото противопоставяне между САЩ и Русия;
  • злобното боричкане между демократи и републиканци за глобална власт;
  • икономическите интереси на лидерите на Европейския съюз (Германия, Франция, Холандия и т.н.).

Тъй или иначе F-16 Block 70 никога няма да влезе в хангара на българските ВВС!

Американските производители на изтребителя F-16 Block 70 от компанията „Локхийд Мартин“ не случайно искат пълната цена на сделката предварително.

Те и въобще политическото ръководство на страната са много наясно, че нещата в глобален план, а и за САЩ, не отиват въобще на добре!

В случая вече всичко е ясно, чакат се само подходящи източници за конфликта, който да отприщи Ада за планетата. Това могат да бъдат:

  • нови глобални военни действия (Трета световна война);
  • екологична катастрофа с невиждани измерения;
  • убийствена икономическа криза;
  • или всичко накуп за по-добър глобален ефект!

Това ще стане много по-скоро отколкото си мислите, нещата ще стартират още от следващата година най-вероятно. Когато стане – тези изтребители още няма дори да са сглобени, камо ли в хангарите на българските ВВС!

Срокът за тяхната доставка е едва 2023 г., а дотогава светът вече отдавна ще е пламнал в ново глобално безумие! Нищо няма да видим по тази сделка, а парите ще идат на вятъра!

Пак ще чакаме руснаците да ни спасяват с техните МИГ-ве и танкове Т-14 „Армата“ от южните съседи и върволяците радикализирани ислямисти, които се гласят да щурмуват границите ни!

Правилният отбранителен подход в настоящата глобална и локална политическа ситуация налага покупка на оръжие и изтребители незабавно!

Светът се въоръжава интензивно в последните 5 г., само България прави обратното!

Ние се нуждаем от работещо оръжие сега – не след 4 г., защото войната вече чука на границите на Балканите!

Няма да се разминем от това, което се задава от Близкия изток и борбата за надмощие между световните сили!

Моментално ни трябват руски МИГ-ве и СУ-та, системи за противовъздушна отбрана C-400 и C-500, наземни ракетни установки за сухоземни удари ГРАД и танкове, ама много танкове по южната граница!

Естествено политическата обстановка в страната едва ли ще доведе до подобно решение, затова идва скоро и моментът, в който ще гледаме осакатен български лъв на световната карта!

Цяло чудо ще е, ако в тази ситуация на глобално безумие и тотално безхаберие в националната армия, успеем да се съхраним като нация, дори и с намалена територия и численост на населението!